Καλώς ήρθατε στο HR Pedia Interactive!

 

Πρόκειται για ένα διαδικτυακό χώρο στον οποίο έχετε τη δυνατότητα:

 

  • Να χρησιμοποιήσετε το γλωσσάρι Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού. Το γλωσσάρι περιλαμβάνει περισσότερους από 500 μεταφρασμένους όρους (ελληνικά - αγγλικά & αγγλικά - ελληνικά), τις ερμηνείες τους, καθώς και χρήσιμους συνδέσμους, σχετικούς με τον όρο που αναζητήσατε. 

  • Να εγγραφείτε στην ιστοσελίδα, να σχολιάσετε τους όρους και να προτείνετε τρόπους βελτίωσης (π.χ. διαφορετικές μεταφράσεις, καλύτερες ερμηνείες, χρήσιμους συνδέσμους).

  • Να δημιουργήσετε τις δικές σας αναρτήσεις, οι οποίες θα δημοσιευτούν κατόπιν επικοινωνίας με την ομάδα του HRPI

 

Ευχόμαστε το HR Pedia Interactive να αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο στην επαγγελματική σας σταδιοδρομία.

Οι όροι με τις περισσότερες επισκέψεις...

 

Οι όροι που προστέθηκαν τελευταία...

 

 

    Εμείς

Οι εμπνευστές και συνιδρυτές του HR Pedia Interactive είναι οι: 

  • Κωνσταντίνος Κυρίτσης, PhD, SHRM-SCP, President, SHRM Forum Greece & Cyprus, Ιδρυτής & Γενικός Διευθυντής StudySmart, Curriculum Development Expert, PwC Serbia.

  • Κωνσταντίνος Τασούλης, PhD. Αναπληρωτής Καθηγητής Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού, ALBA Graduate Business School & DEREE School of Business and Economics, Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος 

  • Συμμετοχή στο Quality review:  Μαίρη Γεωργιάδου, Διευθύντρια Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού, Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών (ΕΧΑΑ)

Είμαστε ευγνώμονες στις Όλγα Κωνσταντακοπούλου και Θάλεια Πανοπούλου, φοιτήτριες στο DEREE School of Business and Economics, οι οποίες προσέφεραν με επιμονή και υπομονή σε πολλά στάδια αυτού του εγχειρήματος. 

 

Επίσης, ήταν πολύτιμη η εθελοντική συνεισφορά των σπουδαστών διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού του ALBA Graduate Business School.

Συγκεκριμένα, στο γλωσσάρι συνεισέφεραν οι: Μιχαέλα Βλαστού, Θοδωρής Δασκαλάκης, Αργυρώ Κακλαμάνη, Σοφία Κάρμα, Ελένη Κοκκινάκη, Ελένη Λαμπρινού, Κωνσταντίνα Λέπουρα, Ευαγγελία Παναγιωτέρη, Βάσια Πετράκη, Χαράλαμπος Σκορδής, Βασιλική Σφονδύλη, Βασιλική Τσιώλη, Μαριάννα Δανιέλλα Χαντζιάρα, Τερέζα Παλαιολόγου, Νεφέλη Καραλέκα, Δομνίκη Κουιμτζόγλου, και Ρίκα Τσάμπρα.

 

Ευχαριστούμε θερμά κάθε μία και κάθε έναν από τους συνδημιουργούς αυτού του εγχειρήματος!”

Δρ. Κωνσταντίνος Κυρίτσης

Ο Δρ. Κωνσταντίνος Κυρίτσης, entrepreneur, είναι ιδρυτής της εταιρείας StudySmart (www.studysmart.gr), και ειδικός σύμβουλος της PwC στην Ευρώπη και Μέση Ανατολή μέσα από το δίκτυο των Ακαδημιών της. Θεωρείται υπεύθυνος για την εισαγωγή των επαγγελματικών τίτλων σπουδών στην Ελλάδα από τα τέλη της δεκαετίας του 90’. Διδάσκει στα επαγγελματικά προγράμματα ACCA, CIMA, SHRM σε περισσότερες από 40 χώρες διεθνώς μέσω της StudySmart και της PwC και έχει διατελέσει καθηγητής στα προγράμματα ΜΒΑ των University of Surrey, University of Strathclyde, Henley Management College, Nottingham Business School ως supervisor DBA (διδακτορικών διατριβών), στο ΜΑ in HRM του Keele University, και σε προγράμματα σπουδών του Πανεπιστημίου Λευκωσίας (Intercollege Globaltraining, όπου ήταν και μέτοχος δημιουργώντας το Ελληνικό υποκατάστημα του οργανισμού το 1998 ως Εκτελεστικός διευθυντής μέχρι το 2008). Από το 2005 έως το 2011 δημοσίευσε Οδηγό Σπουδών για τα ξένα πανεπιστήμια (8 εκδόσεις). Από το 2017 εργάζεται στενά με το ACCA ως “tutor guru”  εκπαιδεύοντας εισηγητές στη μεθοδολογία εκμάθησης ενός νέου μαθήματος SBL (Strategic Business Leader) ενώ δημιούργησε ειδική καινοτόμα πλατφόρμα εκμάθησης που χρησιμοποιείται παγκοσμίως από το ACCA. Πολύ συχνά καλείται σε μεγάλα συνέδρια να παρουσιάσει τις έρευνές του πάνω στον τομέα του career management και Καινοτομίας στην εκπαίδευση (Innovation Explorer, Sofia 2016, Atlanta, 2017 Training & DevelopmentAssociation, SHRM Summit, Dubai, 2018, ενώ έχει προσκληθεί ως ομιλητής στο Las Vegas το 2019 στο μεγαλύτερο συνέδριο HR διεθνώς, το SHRM annual conference & exposition για να παρουσιάσει πορίσματα από έρευνα σχετικά με τη διαχείριση καριέρας μέσα από τους επαγγελματικούς τίτλους.  Είναι απόφοιτος των Εκπαιδευτηρίων Δούκα,  κάτοχος Bachelor of Arts (ΒΑ) από το University of Connecticut των Ηνωμένων Πολιτειών, κάτοχος Master of Arts (ΜΑ) και Doctorate Degree (PhD) από το University of Surrey της Μεγάλης Βρετανίας, κάτοχος Diploma in CorporateGovernance του ACCA (DipCG), πιστοποιημένος SHRM- SCP και ICA – International Compliance Association.

Δρ. Κωνσταντίνος Τασούλης

Ο Δρ. Κωνσταντίνος Τασούλης είναι ερευνητής, εκπαιδευτής, και σύμβουλος στον χώρο της διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού. Eίναι αναπληρωτής καθηγητής διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού στο ALBA Graduate Business School και στο DEREE School of Business and Economics, Αμερικανικό Κολλέγιο της Ελλάδας, όπου διδάσκει στρατηγική και διεθνή διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού, οργανωσιακή συμπεριφορά και ηγεσία. Διαθέτει εκτενή εμπειρία στη βιωματική εκπαίδευση έχοντας διδάξει περισσότερα από 15 xρόνια σε πανεπιστήμια όπως το University of Bath, το New York University και πολυάριθμες επιχειρήσεις.  Επίσης, εργάστηκε ως σύμβουλος διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού στην PwC με πελάτες από τους κλάδους τραπεζών, κατασκευών, ενέργειας, αθλητισμού κλπ. Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται η στρατηγική και διεθνής διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού, η ακεραιότητα της ηγεσίας, η διαχείριση ταλέντων, και η εταιρική κοινωνική ευθύνη. Οι μελέτες του έχουν δημοσιευτεί σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά όπως τα Thunderbird International Business Review, Corporate Reputation Review, Global Review: A Biannual Special Topics Journal, International Leadership Journal, καθώς και σε βιβλία και συνέδρια. Ο Κωνσταντίνος έχει γράψει πολλά άρθρα στον εγχώριο τύπο όπως στην Καθημερινή, τη Huffington Post και το HR professional. Έχει επιβλέψει διδακτορικές διατριβές ως ακαδημαϊκός συνεργάτης του International School of Management στο Παρίσι, και είναι εκ των επιμελητών έκδοσης του International Leadership Journal. Είναι συνιδρυτής του HR Pedia Interactive. O Κωνσταντίνος απέκτησε το διδακτορικό του διπλώματος από το University of Bath (2007) ως υπότροφος του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αλέξανδρος Ωνάσης. Είναι κάτοχος πτυχίων MSc in Management and HRM, University of Bath, και ΒΑ Economics, University of the West of England, Bristol, τα οποία απονεμήθηκαν με διάκριση.

Μαίρη Γεωργιάδου

Η Μαίρη Γεωργιάδου, διαθέτει πολυετή εμπειρία σε  θέματα Διοίκησης, Ανθρώπινου Δυναμικού και  Οικονομικά. Εργάστηκε στην Pricewaterhouse Coopers (PwC) όπου διετέλεσε Ανώτατο Στέλεχος αρχικά στον οικονομικό και διοικητικό τομέα και στη συνέχεια σαν Σύμβουλος σε επίπεδο Director στο Συμβουλευτικό Τομέα (Advisory). Από το 2010 κατείχε τη θέση του Human Capital Director στη Διεύθυνση Ανθρωπίνου Δυναμικού της PwC στην Ελλάδα, από όπου απεχώρησε τον Ιούλιο του 2015. Στη συνέχεια ασχολήθηκε σαν ανεξάρτητος Σύμβουλος σε έργα Διοίκησης Ανθρωπίνου Δυναμικού (ΔΑΔ) και σήμερα κατέχει τη θέση της Διευθύντριας ΑΔ για τον ‘Όμιλο του Χρηματιστηρίου Αθηνών (ΕΧΑΕ). Διαθέτει μεγάλη εμπειρία στη διαχείριση, σχεδιασμό και υλοποίηση έργων Ανθρωπίνου Δυναμικού όπως έργα Αναδιοργάνωσης, Διαχείρισης Αλλαγής, Αξιολόγησης και Μέτρησης της Απόδοσης, Παρακίνησης και Δέσμευσης εργαζομένων, Στελέχωσης, Διαχείρισης Ταλέντων Εξέλιξης και Διαδοχής καθώς και σε έργα Ανάπτυξης και Εκπαίδευσης. Κατέχει πτυχίο Διοίκησης Επιχειρήσεων και MBA in European Management από το Πανεπιστήμιο ESCEM Γαλλίας. Διαθέτει πιστοποίησηστο Coaching από το EMCC (European Mentoring and Coaching Council) και είναι μέλος του HCA (Hellenic Coaching Association). Συμμετέχει στο JobPairs για την παροχή mentoring & coaching σε στελέχη. Έχει πιστοποιηθεί από το ADR UK σαν Διαμεσολαβήτρια στον Εργασιακό χώρο (Work placemediation) και είναι ιδρυτικό μέλος του Ελληνικού Κέντρου Εργασιακής Διαμεσολάβησης (ΕλλΚΕΔ). Είναι μέλος της ΕΕΔΕ και διετέλεσε για 7 συνεχή έτη (2009 - 2016) Πρόεδρος του ΕΙΜΑΔ (Ελληνικό Ινστιτούτο Ανθρωπίνου Δυναμικού)  και μέλος του Δ.Σ. της ΕΕΔΕ.  

Please reload

 

    Το όραμα και ο σκοπός μας

Το όραμά μας: Η κάλυψη της ανάγκης που αντιμετωπίζουν όσοι ασχολούνται με τη Διοίκηση Ανθρωπίνου Δυναμικού (ΔΑΔ) ως προς την μετάφραση και ερμηνεία των όρων ΔΑΔ ώστε να αποκτήσουμε μια συναντίληψη και να διευκολύνουμε την χρήση τους από επαγγελματίες, ακαδημαϊκούς, και φοιτητές μας οδήγησε στη δημιουργία του διαδικτυακού Γλωσσαρίου HR Pedia Interactive  Η φιλοδοξία μας είναι το HR Pedia Interactive να αποτελέσει ένα αξιόπιστο κανάλι επικοινωνίας και ένα χρήσιμο και δωρεάν εργαλείο για την ευρύτερη κοινότητα ΔΑΔ στην Ελλάδα, στο οποίο θα μπορεί κάθε ενδιαφερόμενος να συμβάλει συνεισφέροντας τις προτάσεις/ιδέες του μέσω διαδικτύου στην συνεχή ανάπτυξη, βελτίωση και εμπλουτισμό του Γλωσσαρίου. 

 

 

Ο Σκοπός μας: Ο κύριος σκοπός της δημιουργίας του HR Pedia Interactive αλλά και η αποστολή του είναι να αποτελέσει το μέσον που θα συμβάλει στην αντιμετώπιση της πρόκλησης όσων ασχολούνται με τον ευρύτερο χώρο της Διοίκησης Ανθρωπίνου Δυναμικού (ΔΑΔ) ως προς την μετάφραση και ερμηνεία των όρων ΔΑΔ.  Άραγε με ποιο τρόπο πρέπει να μεταφραστούν όροι όπως coaching και engagement;

 

Η μεθοδολογία μας: Πριν από λίγα χρόνια συμφωνήσαμε με το SHRM (Society for Human Recources Management) να αξιοποιήσουμε το δικό τους γλωσσάρι, το οποίο περιείχε τους βασικούς όρους ΔΑΔ που χρησιμοποιούνται στις Η.Π.Α. Με βάση αυτό το γλωσσάρι, επιλέξαμε τους όρους που χρησιμοποιούνται στην Ελλάδα, τους μεταφράσαμε και επιμεληθήκαμε αρκετές φορές την ερμηνεία τους. Παράλληλα, εντοπίσαμε και προσθέσαμε συνδέσμους, δίνοντας κατά το δυνατόν έμφαση σε πηγές από αξιόπιστους οργανισμούς εντός και εκτός Ελλάδος (π.χ. Ευρωπαϊκή Ένωση, Διεθνής Οργάνωση Εργασίας, CIPD, SHRM). 

 

Το περιεχόμενο: Ο βασικός πυλώνας του περιεχομένου του HR Pedia Interactive είναι το Γλωσσάρι ΔΑΔ. Το γλωσσάρι περιλαμβάνει περισσότερους από 500 αγγλικούς όρους μεταφρασμένους στα ελληνικά. Κάθε όρος συνοδεύεται από μία σύντομη ερμηνεία. Επίσης, στους περισσότερους εξ’ αυτών παραθέτουμε διαδικτυακούς συνδέσμους σε χρήσιμα άρθρα, βιβλία, οδηγούς χρήσης, παραπομπές σε λεξικά, ή άλλες χρήσιμες πληροφορίες.

 

   Πρόκληση και πρόσκληση

Δημιουργώντας αυτό το γλωσσάρι, συναντήσαμε πολλές προκλήσεις. Η μετάφραση αρκετών αγγλικών όρων στα ελληνικά είναι προβληματική. Οι διαδικτυακοί σύνδεσμοι ενίοτε αλλάζουν τοποθεσία ή καθίστανται ανενεργοί. Οι όροι που χρησιμοποιούνται στη ΔΑΔ διαρκώς εμπλουτίζονται, ιδιαίτερα καθώς διανύουμε την τέταρτη βιομηχανική επανάσταση. 

 

Παρ’ ότι προσπαθήσαμε να αντιμετωπίσουμε αυτές τις προκλήσεις, είναι πιθανό να υφίστανται ακριβέστερες μεταφράσεις, αρτιότερες ερμηνείες, ενώ ορισμένα προβλήματα θα επανεμφανιστούν (π.χ. ανενεργοί σύνδεσμοι). Από την πλευρά μας, υποσχόμαστε ότι θα προσπαθούμε συστηματικά να βελτιώνουμε, εμπλουτίζουμε και εξελίσσουμε το γλωσσάρι, ώστε να αποτελεί ένα χρήσιμο και εύχρηστο εργαλείο ερμηνείας καθώς και ένα από τα πρώτα σημεία αναφοράς για τα στελέχη της ΔΑΔ.

 

Παράλληλα, προσκαλούμε όλα τα μέλη της κοινότητας ΔΑΔ να συμμετέχετε σε αυτό το εγχείρημά μας. Μέσα από την ιστοσελίδα μας, έχετε τη δυνατότητα να σχολιάζετε το γλωσσάρι και να προσθέσετε εναλλακτικές μεταφράσεις, ερμηνείες και συνδέσμους. Οι προτάσεις αυτές θα αξιολογούνται από την ομάδα μας και θα προβαίνουμε στις απαραίτητες αλλαγές ή διορθώσεις.

 

Ευχαριστούμε θερμά για την επίσκεψή σας στο HR Pedia Interactive και ελπίζουμε να σας φανεί ένας χρήσιμος συνοδοιπόρος στην επαγγελματική σας σταδιοδρομία!

 

    Επικοινωνία

Success! Message received.